vardagsfrenesi

onsdag, januari 04, 2006

Gatumusikanten...

Hur ser gatumusikanterna ut där du bor?

I Kalmar fanns/finns det en äldre herre vid namn Invar Hägg. Ingvar har förutom ett par överdimensionerade tantglasögon från 70-talet och sin svarta peruk i bästa Svenne Hedlund-stuk och när jag tänker efter har han nog Svennes hela garderob. Till detta kommer, som grädde på moset, ett stort W.A.S.P-halsband i metall. Ingvar har en keyboard i ett hemmasnickrat etui. Ingvar slår an en tangent på måfå som förhoppningsvis är i samklang med det förinställda komp som spelas.

Herr Hägg kommer aldrig att bli värlskändis för sin musikalitet. Men han är en del av stadsbilden och alldeles fantastisk.

Det finns en till, men den historien får vänta.

3 Kommentarer:

  • Här i göteborg är det mest peruanska pan-flöjtare ackompanjerandes av synt-trummor, elbas och lite annat krafs som syns.

    Av Anonymous Anonym, at 8:41 em  

  • Har bara sett en gatumusikant här i stan. Åtminstone bara en som återkommit flera gånger. Tror han är Britt från början. Lirar gitarr och munspel, väldigt Dylanskt sådär. Långt hår, ser lite sjavig ut. Bra röst, dock.

    Ibland lirar ju blåsorkesten LiTHe Blås ikring, men eftersom det är studentikost tar de nog bara emot allmosor med alkoholhalt högre än 5 volymprocent.

    Av Blogger eff, at 11:46 em  

  • Jag tycker att dragspelsgubben på Avenyn är han som märks mest i Göteborg. Han är tusan där varje dag. Han verkar bara kunna tre låtar också. Jag brukar tycka synd om honom när det blir kallt, annars blir jag lätt irriterad över att höra samma, samma, samma.

    Av Anonymous Anonym, at 2:36 fm  

Skicka en kommentar

<< Home


 
Bloggtoppen.se