vardagsfrenesi

torsdag, november 10, 2005

Dessvärre....

Så var det två herrar som tog hem spelet. Två herrar som jag normalt inte sympatiserar med, eller den ena mer än den andra, säger inte vilken. Fast han väger nog hundra kilo mindre.

* Göran Persson (s) klämmer ut sig som svar till Leijonborgs utspel: "Den tredubbling av antalet poliser som Folkpartiet talade om som en första reaktion var väl ingenting annat än ett nytt uttryck för den batongliberalism som Lars Leijonborg har gjort till sitt särmärke. " Han förtjänade alla applåder han fick. Faktiskt.

* Tomas Bodström (s) som intensivt försvarade integritet och rättvisa för barn i Sverige.

"En ung flicka vill inte råka ut för situationen att hållas fast och kanske kläs av inför helt främmande poliser. Man kan nog med ett minimum av empati förstå hur en sådan situation kan se ut. Det är ju inte bara fråga om att man sträcker fram armen. Hur gör man med de ungdomar som absolut motsätter sig? Jo, då ska det alltså kläs av och hållas fast. Man kan nog tänka sig att det faktiskt är en väldigt stor kränkning för många unga flickor, men även unga pojkar.
Om expertisen anser att detta är en större skada än nytta ska vi inte införa något som leder till en större skada och att fler ungdomar hamnar i narkotikamissbruk."

Snart har de vunnit min röst, och det mestadels för att alternativet verkar hemskare.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home


 
Bloggtoppen.se