vardagsfrenesi

tisdag, oktober 18, 2005

Hypermania...

Hypomani. Kan det var det kanske. Ja kanske. Eller kanske inte. Spelar nog inte så stor roll egentligen är mest lite nyfiken.

David och Anne fick smaka kroppkakor för första gången igår, de såg lite skeptiska ut men det verkade gå ner utan att de kom upp igen. Kroppkakorna alltså. David envisades med att kalla det för KroppSkakor dock. Lät nästan lite explicit.

Jag borde läsa idag. Inte Metro, inte Aftonbladet, utan den där förskräckliga kurslitteraturen. Någonstans är det kanske dags att inse att jag studerar på universitetet och att man kanske behöver anstränga sig åtminstone något. Vill ju inte hamna i klammeri med orättvisan (läs: CSN).

Csn är för övrigt det största beviset på att den Svenska byråkratin lever och frodas. Man lånar ut pengar till folk till otroliga räntebelopp, sen ställer man krav på dem:

-Visst kan du få låna pengar, men du får ge fan i att jobba extra och ska du ändå envisas med att extraknäcka så får du inte tjäna tillräckligt för att göra tillvaro och levnadssstandard dräglig. Det är meningen att du ska lida.

Vill du dessutom ha kontakt med oss så är du välkommen att ringa. Föreligger någon form av telefonkö kan det bero på att vi stängt av ljudet på våra telefoner och lyfter luren på måfå en gång i halvtimmen och tar det samtalet som finns till hands. Skulle det vara så att det är just dig vi får äran att tala med så kan du vara säker på att vi kommer att kräva att du skickar in ett papper i tre exemplar, postsämplade på olika datum, skickar med två kuvert i kuvertet i olika storlekar och frankerar desamma med egen införskaffad frankeringsmaskin. Därefter kommer vi att ha en handläggningstid på mellan två och sexhundra veckor.

Slutligen kommer vi att begära in ytterligare kompletteringar till fråga/ansökning och kommer att behandla den på samma sätt som den tidigare ansökningen. Du kan räkna medutbetalning inom tre år efter avslutad utbildning.

1 Kommentarer:

  • Du måste läsa Erlend Loes "Expedition L". Helt fantastisk bok. Jag tror jag har den liggande nånstans. Den tar upp allt om CSN:s jävlighet.

    Av Blogger Anna, at 2:44 em  

Skicka en kommentar

<< Home


 
Bloggtoppen.se