vardagsfrenesi

onsdag, februari 01, 2006

Eastbound and Down















Ibland minns man inte saker riktigt som dom är. Ibland tror man att de var mycket bättre än de är.

Ibland är det precis tvärtom. Fortfarande en av de bästa filmer jag sett. Nu är det jakt efter tvåan.

Burt Reynolds har aldrig varit coolare. Sally Fields aldrig snyggare och Jerry Reed har aldrig skrivit en bättre låt. Visst finns det bättre och vassare biljakter, som i Blues Brothers t. ex., men det är ändå nåt som gör att Smokey and the Bandit sticker ut i mängden.

Som sagt, dags att ladda tvåan och sen ska jag dra hem några säsonger av Starsky and Hutch. Originalserien alltså.

East bound and down, loaded up and truckin',
We're gonna do what they say can't be done.
We've got a long way to go and a short time to get there.
I'm east bound, just watch ol' "Bandit" run.

Bild från: http://www.burtreynoldsmuseum.org


5 Kommentarer:

  • I celebrity jeopardy insisterar burt reynolds på att få kallas turd ferguson. (Turd=bajs). Han tycker att han är jättekul när han kommer på det.

    Av Anonymous Anonym, at 4:51 em  

  • Burt Reynolds är ju rätt kool faktiskt, lite som Chuck Norris faktiskt.

    Av Blogger oscar, at 5:12 em  

  • Hola, kan inte låta bli att hänga upp mig "lite" på "Ironi till vardags" och att du påstår att du tillhör generation X. Va fan, du har fel. Men vi kan gärna byta eller kanske inte...
    "Den ironiska generationen, benämning på den generation som föddes under 1960-talet och 1970-talet. Det är en svensk översättning av Generation X, en boktitel av Douglas Coupland. Det sägs att just denna generation i högre grad än sina föregångare och efterföljare kunde formulera, förstå och uppskatta ironi, och vanligt var också att de särskilt som tonåringar och unga vuxna under 1980-talet och det tidiga 1990-talet använde ironiska kommentarer i sitt vardagliga språkbruk". Källa; http://sv.wikipedia.org/wiki/Ironiska_generationen

    "Intresseklubben hissar flaggan (högt)".// KJ
    PS: Jag är antagligen nu skylldig till åldersnojja "Bror duktig mentalitet", det är väl SYND om något.

    Av Anonymous Anonym, at 7:13 em  

  • Jaja, enligt Henrik Schyffert ingår jag där. Har dessvärre inte läst just den av Coupland, fantastisk författare btw.

    Sen huruvida vi som var tonåringar under tidigt till mitten av 1990-tal använde ironi till vardags torde svaret vara självklart.

    Vore tacksam för en förklaring av det eventuella fenomenet generationsgräns, är det ett decennieskifte, en händelse eller vad?
    Dessutom vill jag vidare påpeka att redaktören för det aktuella inlägget har blivit sparkad och ersatt med en uppdaterad och bättre upplaga som återfinns för upphämtning i Majorna i morgon bitti.

    Men sure, generation X tillhör jag inte, min generation ironiserar dock ganska kraftigt över den generationen med sina yuppisar och annat ohyggligt.

    Och slutligen, så gammal är du inte.

    Av Blogger oscar, at 7:34 em  

  • Tack Oscar, som svar på fenomenet generationsgräns blir jag dig svaret skyldig. Fast kan konstatera efter lite letande att definitionen för Generation Smurf kan beskrivas enligt följande; ... är född 1970-79... kaxig typ som aldrig är äldre än 25... lekte med briotåg i trä. Det handlar om dem som fick ledigt från skolan när Ingemar Stenmark åkte slalom och som dansade tryckare till Take my breath away... Fast min favorit att dansa tryckare var och är For ever young med Alphaville...// Din smurf i Generalens snusdosa

    Av Anonymous Anonym, at 7:58 em  

Skicka en kommentar

<< Home


 
Bloggtoppen.se